Ik ben op zoek naar:

Blog Roy Evers

Hoe mooi is het om technologische vooruitgang te laten versmelten met duurzaamheid. Het hoeft elkaar niet te bijten. Integendeel… Ook jij kunt bijdragen aan het behoud van de aarde en het terugdringen van de opwarming van de aarde. Hoe?

Blog Duurzaamheid

Terwijl ik dit tik lees ik op NU.nl “Wederom een nieuw warmterecord op vasteland Antarctica…” Door alle technologische ontwikkelingen verliezen we het behoud van onze mooie aarde een beetje uit het oog. Vooruitgang is natuurlijk prachtig, maar kan dus ten koste gaan van ons klimaat. De laatste jaren is de opwarming van de aarde in een stroomversnelling gekomen.

Hoe mooi is het om technologische vooruitgang te laten versmelten met duurzaamheid. Het hoeft elkaar niet te bijten. Integendeel… Ook jij kunt bijdragen aan het behoud van de aarde en het terugdringen van de opwarming van de aarde. Hoe?

Je woont (waarschijnlijk) in een huis. Hoe energiezuinig is jouw huis? Woon je in een nieuwbouwwoning, dan is de kans groot dat het goed geïsoleerd is en dus energiezuinig. Maar woon je in een wat ouder huis, dan is deze over het algemeen niet goed geïsoleerd, soms zit er zelfs nog geen dubbele beglazing in. Het kan dan waardevol zijn om te investeren in energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan muur-, dak- en vloerisolatie, dubbele beglazing, zonnepanelen, HR-ketels en dergelijke.

Investeren in energiebesparende maatregelen is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee, maar wat is er nu allemaal mogelijk? Mocht je overwegen energiebesparende maatregelen te gaan treffen en je wilt hiervoor geld lenen, dan zijn daar een heel aantal mogelijkheden voor, de overheid en gemeenten willen de investering in duurzaam (ver)bouwen graag stimuleren. Denk hierbij aan:

De Energiebespaarlening van de SVn, waarbij je tot maximaal € 25.000,00 kan lenen tegen een gunstige rente en zonder afsluitkosten

Verhoogde verstrekkingsnorm voor energiebesparende maatregelen: normaal gesproken mag je (2017) tot 101% van de woningwaarde financieren, maar als je de financiering (deels) gebruikt voor energiebesparende maatregelen, mag je tot 106% van de woningwaarde financieren

Daarnaast mag je tot € 9.000,00 bovenop je maximaal te lenen bedrag (o.b.v. je inkomen) lenen om te gebruiken voor energiebesparende maatregelen

De Duurzaamheidslening via de gemeente, waarbij je tot € 25.000,00 kan lenen tegen een lage rente en zonder afsluitkosten

Zo zijn er nog meer mogelijkheden, denk ook aan subsidies vanuit overheid en gemeenten. Banken, gemeenten en overheid werken samen om duurzaamheid te stimuleren. Draag jij ook je steentje bij aan een duurzame toekomst?

Roy Evers

Manager Financieel Advies

Rabobank Graafschap

Wil je meer weten? Kijk dan eens op duurzaam verbouwen of kom gewoon even langs op de Ambachtstraat 4 in Doetinchem.