Ik ben op zoek naar:

Wonen en (ver)bouwen

 • Bamboe als duurzaam bouwmateriaal

  Wist je dat Bamboe maar liefst 35% meer zuurstof aanmaakt dan bomen? En dat Bamboe een wondergras is, waar o.a. duurzame keukens van gemaakt worden? In Wehl kunt u slagen voor een duurzame keuken, gemaakt van bamboe. Hiermee wordt op bijzondere wijze een steentje bijgedragen aan het behoud van de natuur.

  Lees verder
 • Blog Roy Evers

  Hoe mooi is het om technologische vooruitgang te laten versmelten met duurzaamheid. Het hoeft elkaar niet te bijten. Integendeel… Ook jij kunt bijdragen aan het behoud van de aarde en het terugdringen van de opwarming van de aarde. Hoe?

  Lees verder
 • Aantrekkelijke lening voor duurzame woning

  Het energiezuinig maken van uw woning is een investering die in eerste instantie geld kost. De gemeente Doetinchem vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden. Daarom biedt de gemeente de mogelijkheid van een aantrekkelijke lening voor duurzame maatregelen aan uw woning.

  Lees verder
 • Stimuleringsregeling €500,- voor particulieren die Duurzaam Nieuwbouwen

  Voor particulieren die in eigen beheer en voor 1 januari 2020 een nieuwe duurzame woning bouwen bestaat een zogenaamde stimuleringsregeling. De regeling, ingangsdatum 5 november 2016, bestaat uit een tegoedbon ter waarde van € 500,-.

  Lees verder
 • Energiecoach Alfred Zweden geeft mensen inzicht in energieverbruik

  ‘Honderden euro’s besparen’ In zijn eigen woning is Alfred Zweden al flink aan de slag geweest. Hij heeft halogeenverlichting vervangen door led-lampen en met een slimme meter houdt hij zijn energieverbruik dagelijks in de gaten. Als energiecoach probeert hij nu ook andere mensen te helpen om energie te besparen en daarmee jaarlijks ook flink wat euro’s.

  Lees verder
 • Lekt jouw woning warmte?

  Wanneer je jouw woning goed wilt isoleren kun je in de winter op zoek gaan naar warmtelekken. Diverse inwoners van de gemeente Doetinchem hebben vorig jaar een warmtefoto van hun huis laten maken. Een warmtefoto geeft aan op welke plekken warmte uit de woning verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen.

  Lees verder
 • Stimuleringslening beschikbaar non-profit organisaties

  De ‘stimuleringslening duurzame maatregelen non-profitorganisaties’ is bedoeld voor het verduurzamen van accommodaties van maatschappelijke organisaties zoals stichtingen, scholen en sportverenigingen. De lening kan worden gebruikt voor allerlei energiebesparende en energie opwekkende maatregelen, bijvoorbeeld voor isolatiemaatregelen, warmtepompen, LED verlichting en zonnepanelen.

  Lees verder
 • Succesvolle zesde editie Duurzame Huizenroute

  Duurzame huizenroute Doetinchem

  Tijdens de zesde editie van de Achterhoekse Duurzame Huizenroute openden tweeëndertig duurzame woningen hun deuren open voor publiek. Opvallend was de gerichte interesse van de bezoekers.Duurzaam wonen is een onderwerp waar steeds meer mensen mee bezig zijn. Dat is duidelijk terug te zien in de vragen van de bezoekers aan de Achterhoekse Duurzame Huizenroute.

  Lees verder
 • 800 bezoekers Lekker Wonen Beurs

  Lekker wonen beurs

  De 2de editie van de Lekker Wonen Beurs is wederom een succesvol verlopen met maar liefst 800 bezoekers! De gratis toegankelijke beurs over slim en duurzaam (ver)bouwen werd dit keer gehouden bij de Rabobank Graafschap aan de Ambachtstraat in Doetinchem. De organisatie was een samenwerking tussen Rabobank Graafschap, het VerduurSaam Energieloket en de Achterhoekse gemeenten Doetinchem, Berkelland, Bronckhorst, Montferland, Oost Gelre en Oude IJsselstreek.

  Lees verder
 • Vijf miljoen winnen? Maak het beste plan voor een aardgasvrije wijk in Gelderland

  Hebt u een goed idee en weet u een oplossing om Doetinchem zo snel mogelijk aardgasvrij te laten worden, stuur uw plan dan in via goedemorgen@doetinchem.nl
  dan zorgen wij dat het plan richting de Provincie gaat. Het onderstaande persbericht stond onlangs in De Stentor:

  Gelderse gemeenten maken namelijk kans op een ‘prijs’ van 5 miljoen euro van de provincie Gelderland. Het geld gaat naar de gemeente die het beste plan heeft om een bestaande woonwijk vrij van aardgas te maken.

  Lees verder