Ik ben op zoek naar:

Winkels

 • Wehl een werelds dorp - Wehl Durft!

  Wehl durft!
  In 2015 ondertekenden de 193 wereldleiders van de Verenigde Naties het document waarin 17 Werelddoelen zijn opgenomen. Deze Werelddoelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven.

  Actieve vrijwilligers in de kernen Wehl en Nieuw Wehl willen Wehl als duurzame samenleving op de kaart te zetten. Zij hebben dit gezamenlijk doel geformuleerd. Ja, u leest het goed. Wehl durft op deze manier de uitdaging aan te gaan. Net als de door de VN benoemde Sustainable Goals zijn er door deze actievelingen in Wehl 9 doelen voor sociale betrokkenheid benoemd waarmee de aftrap naar 'Wehl een Duurzame samenleving' wordt gegeven.

  Lees verder
 • Doetinchem sluit zich aan bij statiegeldalliantie

  De gemeente ruimt zwerfafval op. Daarnaast zijn er diverse vrijwilligers actief met het opruimen van zwerfafval. Dit moet anders! Inwoners betalen, via de afvalstoffenheffing, de kosten voor het opruimen van zwerfafval. De hoeveelheid zwerfafval is zo groot zat het onmogelijk is alles op te ruimen. Om die reden heeft de gemeente Doetinchem zich aangesloten bij de statiegeldalliantie. Door invoering van statiegeld verwachten we dat de hoeveelheid zwerfafval met 40% verminderd. Daarnaast zullen de kosten voor recycling neerkomen bij de verpakkingsproducenten. De producent krijgt verantwoordelijkheid voor de volledige levenscyclus van een product met speciale aandacht voor terugname, recycling en eindverwerking en dus ook de kosten.

  Lees verder