Ik ben op zoek naar:

Nu groengas tanken in Doetinchem

Kuster Olie aan de Braamtseweg 10 in Doetinchem levert nu groen gas voor auto's van proefboerderij de Marke in Hengelo (Gld.). Melkveeproefbedrijf De Marke onderzoekt en demonstreert een schone en rendabele melkveehouderij. Het leveren van groene energie van het autovervoer is weer een nieuwe stap voor AGEM.

Melkveeproefbedrijf De Marke onderzoekt en demonstreert een schone en rendabele melkveehouderij. Het doel is de belasting van het milieu tot een minimum te beperken.

Kuster Olie wil in het kader “Kuster cares for nature” een bijdrage leveren voor een schoner milieu. Bij het tankstation Wijnbergen in Doetinchem kan Groengas getankt worden.

Donderdag 9 maart heeft wethouder Frans Langeveld van Doetinchem de groengaspomp van Kuster Olie in gebruik genomen. Hij tankte een van de gemeentelijk auto’s af die op aardgas rijdt. Frans Langeveld is naast wethouder duurzaamheid ook bestuurder van AGEM. Hij memoreerde de doelstelling van de Achterhoek om in 2030 energieneutraal te zijn. Langeveld: “Ik ben erg blij met een bedrijf als Kuster Olie. Dit bedrijf neemt zijn verantwoordelijkheid voor een duurzame samenleving. Het is een begin, maar als we echt onafhankelijk willen worden van fossiele brandstoffen en niet langer de grond onder Groningen willen leeghalen dan is dit een goede stap dat navolging verdient.”