Ik ben op zoek naar:

Gemeente Doetinchem verduurzaamt gemeentelijke accommodaties

Eind mei leggen Buha bv en de gemeente Doetinchem de laatste hand aan een omvangrijk project: het verduurzamen van dertien gemeentelijke accommodaties. Dit project heeft als doel om zowel de energiebesparing als de energieopwekking in deze gebouwen te vergroten. De gemeente Doetinchem zet hiermee belangrijke stappen om te komen tot een energieneutraal Doetinchem in 2030.

 

In elf accommodaties werd de ‘schil’ van het gebouw verbeterd door middel van isolatie. Daken, wanden en vloeren zijn geïsoleerd, er is dubbel glas geplaatst en installaties zijn vervangen door energiezuinigere varianten. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in sport- en cultureel centrum de Pol (Gaanderen), het Koningin Beatrixcentrum, Het Raadhuis (Wehl), de Gruitpoort en de gemeentelijke gymzalen.

Daarnaast zijn op 13 gemeentelijke accommodaties zonnepanelen geplaatst. Dit zijn de eerder genoemde locaties, met daaraan toegevoegd Bergzicht en het stadhuis. Door  het plaatsen van de zonnepanelen wordt 32% van het totale elektriciteitsverbruik van deze dertien accommodaties opgewekt. Bovendien vermindert de CO2-uitstoot met 67.087 kg CO2 per jaar.