Ik ben op zoek naar:

Studenten in de race nationale ontwerpwedstrijd

Zeven studenten van het Graafschap College werken op dit moment aan een interdisciplinair project: "de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair". Bij dit project worden de studenten uitgedaagd om in opdracht van Buha bv en de gemeente Doetinchem een duurzaam, mobiel en circulair gebouw te ontwerpen. Het project is een wedstrijd tegen 17 andere teams en uiteraard gaan de Doetinchemse studenten voor de winst!

Wat is SLIMCirculair?
SLIMCirculair heeft als doel om de overheid, ondernemers en het onderwijs te verbinden rondt het thema circulair bouwen. Onderdeel daarvan is deze wedstrijd waarbij studenten van verschillende scholen uit het hele land mee gaan denken- en werken aan een duurzame opdracht. Er doen nog 17 andere studentengroepen mee aan deze wedstrijd. Ze zijn allemaal onderweg naar de grote 'pitch' in juni waarmee ze kans maken op de hoofdprijs van 5.000 euro.

Studenten
Het team van het Graafschap College bestaat uit vier studenten van de opleiding Smart Building en drie studenten van de opleiding medewerker Marketing en Communicatie. Onder begeleiding van architect Alfonso Wolbert, de docenten van het Graafschap College, een ingenieur en een communicatiespecialist van Buha ontwikkelen zij een duurzaam gebouw en communicatieplan gericht op duurzaam bouwen. Het gebouw kan bijvoorbeeld gebruikt worden als mobiel poortgebouw voor tijdelijke afvalbrengpunten. Met het communicatieplan hopen de studenten mensen meer bewust te maken van de voordelen van circulair bouwen.

Socials
De komende tijd laten deze studenten via Facebook (SLIMCirculair team Graafschap College), Instagram (!studentenbouwen) én hun vlogs op Youtube regelmatig van zich horen.

Voor meer informatie over dit project stuurt je een e-mail aan studentenbouwen@gmail.com