Ik ben op zoek naar:

Onderwijs

 • Studenten in de race nationale ontwerpwedstrijd

  Zeven studenten van het Graafschap College werken op dit moment aan een interdisciplinair project: "de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair". Bij dit project worden de studenten uitgedaagd om in opdracht van Buha bv en de gemeente Doetinchem een duurzaam, mobiel en circulair gebouw te ontwerpen. Het project is een wedstrijd tegen 17 andere teams en uiteraard gaan de Doetinchemse studenten voor de winst!

  Lees verder
 • Primair Onderwijs Achterhoek enthousiast over leasen zonnepanelen?

  Het basisonderwijs in de Achterhoek verduurzaamt. Harry Laan, projectleider van primair onderwijs Achterhoek (Pro8), geeft aan dat dit al in 2009 is ingezet. “Toen begonnen we al om via adapters energie te besparen op TL-buizen. Die techniek is inmiddels achterhaald en nu maken we de omslag naar ledverlichting. Dat bespaart veel energie en bovendien is ledverlichting veel rustiger en prettiger. Het voelt als daglicht.”

  Lees verder
 • Dromen van een vliegende auto op FestIIME

  De gemeente Doetinchem kijkt terug op een bruisend technisch festival voor jongeren in Doetinchem en omstreken. De jongeren hebben een kijkje in het werkveld gekregen dankzij studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, IIME en meerdere lokale bedrijven. 

  Lees verder
 • Leerlingen OBS Hagen ontwerpen duurzame wijk

  Hoe ziet de duurzame wijk van de toekomst eruit? Leerlingen van groep 8 van basisschool Hagen gingen 10 april hierover in gesprek met wethouder Frans Langeveld en raadslid John Westerdiep. De kinderen kwamen met veel concrete en creatieve ideeën hoe we in 2035 klimaatbestendig wonen, spelen, reizen en naar school gaan.

  Lees verder
 • Leerlingen SBO Sam bouwen zonne-cel

  Zo’n 16  leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool SBO SAM uit Doetinchem bezochten donderdag 16 maart de ‘Jouw Energie van Morgen’ truck. Deze staat twee dagen voor het stadhuis in Doetinchem De truck  biedt een les- en practicumprogramma waarin vrijwel altijd aandacht bestaat voor energie.

  Lees verder