Ik ben op zoek naar:

Onderwijs

 • Studenten in de race nationale ontwerpwedstrijd

  Zeven studenten van het Graafschap College werken op dit moment aan een interdisciplinair project: "de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair". Bij dit project worden de studenten uitgedaagd om in opdracht van Buha bv en de gemeente Doetinchem een duurzaam, mobiel en circulair gebouw te ontwerpen. Het project is een wedstrijd tegen 17 andere teams en uiteraard gaan de Doetinchemse studenten voor de winst!

  Lees verder
 • Geslaagde ontbijtsessie duurzaamheid voor lokale ondernemers

  Het Technieklokaal Doetinchem-Bronckhorst hield op donderdag 29 september een ontbijtsessie voor lokale ondernemers dat in het teken stond van duurzaamheid.
  De opkomst was goed en met de opgehaalde informatie kan de werkgroep verder aan de slag.

  Lees verder
 • Primair Onderwijs Achterhoek enthousiast over leasen zonnepanelen?

  Het basisonderwijs in de Achterhoek verduurzaamt. Harry Laan, projectleider van primair onderwijs Achterhoek (Pro8), geeft aan dat dit al in 2009 is ingezet. “Toen begonnen we al om via adapters energie te besparen op TL-buizen. Die techniek is inmiddels achterhaald en nu maken we de omslag naar ledverlichting. Dat bespaart veel energie en bovendien is ledverlichting veel rustiger en prettiger. Het voelt als daglicht.”

  Lees verder
 • Dromen van een vliegende auto op FestIIME

  De gemeente Doetinchem kijkt terug op een bruisend technisch festival voor jongeren in Doetinchem en omstreken. De jongeren hebben een kijkje in het werkveld gekregen dankzij studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, IIME en meerdere lokale bedrijven. 

  Lees verder
 • 9 juni FestIIME - wie wint de Solar Boat Race?

  Op vrijdag 9 juni vindt voor de 4e keer het jaarlijkse techniekevent van IIME plaats op de Bleek in Doetinchem (bekend onder de naam Solar Boat Race). Dit jaar wordt het event georganiseerd in samenwerking met JONG Events; een groep van vijf studenten die de minor Eventmanagement aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen volgen. Samen met 15 bedrijven heten zij maar liefst 250 scholieren uit de Achterhoek welkom bij FestIIME.

  Anders dan voorgaande jaren is het techniekevent alleen toegankelijk voor genodigde scholieren.

  Lees verder
 • Duurzame energie voor het bedrijvenpark A18

  Wij zijn leerlingen van het Technasium op het Ulenhofcollege en werken aan een opdracht voor de gemeente Doetinchem. Wij zijn bezig met het ontwerpen van een duurzame manier van energie opwekking op het bedrijvenpark A18.

  Lees verder
 • Leerlingen OBS Hagen ontwerpen duurzame wijk

  Hoe ziet de duurzame wijk van de toekomst eruit? Leerlingen van groep 8 van basisschool Hagen gingen 10 april hierover in gesprek met wethouder Frans Langeveld en raadslid John Westerdiep. De kinderen kwamen met veel concrete en creatieve ideeën hoe we in 2035 klimaatbestendig wonen, spelen, reizen en naar school gaan.

  Lees verder
 • Leerlingen SBO Sam bouwen zonne-cel

  Zo’n 16  leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool SBO SAM uit Doetinchem bezochten donderdag 16 maart de ‘Jouw Energie van Morgen’ truck. Deze staat twee dagen voor het stadhuis in Doetinchem De truck  biedt een les- en practicumprogramma waarin vrijwel altijd aandacht bestaat voor energie.

  Lees verder
 • Nieuwbouw Noorderlicht (IKC) – duurzaam, modulair en energieneutraal

  In Doetinchem Noord wordt een integraal kindcentrum (IKC) gerealiseerd met de naam 'Noorderlicht'. Een IKC is een plek waar kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen verblijven. Kinderopvang, basisschoolonderwijs en buitenschoolse opvang krijgen op deze locatie een plek. Misschien dat daar in de toekomst nog meer functies aan toegevoegd worden.

  Het gebouw wordt tegen het naastgelegen sportcentrum Rozengaarde gebouwd. Het IKC heeft veel duurzame oplossingen. Er is gekozen voor een flexibel, modulair bouwconcept. De energie- en warmte stromen van het IKC zijn aan het sportcentrum Rozengaarde gekoppeld. Om die reden heeft het IKC geen netaansluiting voor gas- en elektra. Het gebouw is energieneutraal (EPC=0).

  Lees verder
 • Wie droomt over een windboom?

  Joop Brugman van het Metzo College heeft een droom: een mooie en bijzondere windboom plaatsen bij het Metzo College

  Lees verder
 • Team Metzo College wint strijd beste duurzame idee

  In de eerste scholenwedstrijd streden vier Doetinchemse Scholen om de eer van het beste duurzame idee voor Doetinchem. De jury was onder de indruk van de presentaties van de teams van het Ulenhof College, Ludger College, Rietveld Lyceum en Metzo College.

  Lees verder