Ik ben op zoek naar:

Geld verdienen? Koppel je regenwater af!

De laatste decennia hebben we steeds meer te maken met hevige regenbuien door de verandering van het klimaat. Door de afvoer van hemelwater af te koppelen van het riool, komt dit schone regenwater niet meer in het riool terecht. Dit schone regenwater kun je direct toepassen in de tuin.

Ons klimaat verandert, waardoor we te maken krijgen met steeds heviger regenbuien. Er valt dan zoveel water in korte tijd, dat het riool het niet aankan. Door dit regenwater niet meer af te voeren naar het riool, maar af te koppelen op woningniveau, wordt de druk op het riool aanzienlijk verminderd.

Het regenwater komt direct beschikbaar voor jouw tuin en – met wat meer aanpassingen – ook voor toilet, douche of wasmachine. Daarnaast is er nog een voordeel: doordat het afgekoppelde hemelwater direct in de bodem terecht komt, gaat de grondwaterstand stijgen en wordt verdroging tegengegaan.

Met meer groen in de tuin kan regenwater makkelijker worden opgenomen in de bodem. Bovendien komen er ook meer vogels, insecten en andere dieren, dus meer biodiversiteit.

Bij de gemeente Doetinchem kunt u geld verdienen door uw regenwater af te koppelen. Hoe u dat kunt doen leest u door op de onderstaande verwijzing te klikken.

Verwijzing

Buha.nl