Ik ben op zoek naar:

Postcoderoos groot succes

In Zieuwent hebben de bewoners de handen ineen geslagen en zijn ze samen een postcoderoos gestart. Zonnig Zieuwent wekt sinds juli 2016 jaarlijks ca. 100.000 kWh aan stroom op met 441 panelen via een postcoderoos initiatief bij Pluimveebedrijf Schieven in Zieuwent.

Zonnig Zieuwent werkt samen met AGEM en is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de Provincie Gelderland en de gemeente Oost Gelre. Op dit moment het grootste werkende postcoderoos initiatief in de regio Achterhoek.

Postcoderoos-regeling

Leden van een burgercoöperatie mogen de stroom die zij met een duurzame opwekinstallatie produceren, afnemen met belastingkorting. De belangrijkste voorwaarde om voor de korting in aanmerking te komen, is dat de leden van de coöperatie in de directe omgeving van de opwekinstallatie moeten wonen. En om te bepalen wat dan onder de directe omgeving moet worden verstaan is de postcoderoos in het leven geroepen. De postcoderoos bestaat uit het viercijferige postcodegebied waarin de opwekinstallatie staat, plus alle aangrenzende viercijferige postcodegebieden.

Zie voor meer informatie

http://www.zonnigzieuwent.nl of http://www.facebook.com/zonnigzieuwent