Ik ben op zoek naar:

Groene Energie

 • Hoe maak ik mijn huis duurzamer?

  Het is tijd voor een verandering. Een poging om een bijdrage te leveren aan een gezonde manier van leven, een poging om onze planeet te redden. Veel mensen zien niet hoe ze dit probleem moeten aanpakken. De stappen zijn te groot, het kost te veel geld, kortom, ze weten niet waar ze moeten beginnen. Daarom hier een artikel over duurzaam wonen. In eenvoudige stappen wordt uitgelegd hoe jij je huis kunt verbeteren door het duurzamer te maken. Doet heel Doetinchem mee?

  Lees verder
 • Warmteplan Nieuw-Wehl

  Denkt u met ons mee?

  Nu we weten dat de Groningse aardgaskraan al in 2030 dichtgaat, is het goed om tijdig op zoek te gaan naar passende alternatieven. In dat kader gaat Doetinchem, net als andere gemeenten in Nederland, verkennen welke mogelijkheden er zijn. Dit gaan we samen met inwoners in etappes doen. Zo kunnen we samen per wijk en dorp met een warmteplan kijken wat de beste opties zijn om komende jaren met elkaar een goede keuze te kunnen maken. Dat wordt een hele uitdaging en één ding is zeker: samen met bewoners gaan gemeenten, provincies, waterschappen en verschillende andere partijen een rol spelen in deze overgang.

  Lees verder
 • Groep Achterhoekse energiecoaches opnieuw fors uitgebreid

  Bij energiebesparing in huis denken veel mensen al snel aan het aanschaffen van zonnepanelen of het aanbrengen van isolatie. Dat zijn zeker goede mogelijkheden, maar er is vaak een forse investering voor nodig en mensen met een huurwoning zijn hiervoor aangewezen op hun verhuurder. Toch zijn er ook veel makkelijkere en goedkopere manieren om energie te besparen in huis, of u nu woningeigenaar of huurder bent.

  Lees verder
 • Duurzaam zijn is gewoon je boerenverstand gebruiken

  In de herfst van 2017 werd door het VerduurSaam Energieloket in samenwerking met de Achterhoekse gemeenten de zogenaamde Energiemeter huis-aan-huis verspreid. Een meter met allerlei handige energietips voor in- en om huis. Deze opvallende brochure was aanleiding voor een inwoonster van Gaanderen om wat persoonlijke energiebesparingstips te delen. Een mail richting wethouder duurzaamheid, leidde tot een bezoek van onze redactie.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief - Energieneutraal in 2025

  Als waterschap merken we de gevolgen van klimaatverandering: meer regen, langere periodes van droogte en grotere risico’s van overstroming. Daarom werken we er hard aan om de gevolgen van klimaatverandering op te kunnen vangen. Maar er is meer nodig. Fossiele energiebronnen raken op en CO2-uitstoot versnelt de klimaatverandering. Het waterschap verbruikt fossiele brandstoffen. Dit willen we graag snel veranderen, we nemen verantwoordelijkheid voor ons energieverbruik en gaan als waterschap ons effect op de klimaatverandering minimaliseren.  Daarom zetten we in op energiebesparing en duurzame energieopwekking. Het waterschap wil in 2025 energieneutraal zijn. Dat betekent dat alle energie, die door het waterschap wordt verbruikt, ook zelf wordt opgewekt. Om ons energiedoel te halen zetten we in op een mix aan duurzame energiebronnen van wind, zon en biogas.

  Afbeelding energietransitie

  Lees meer op: Bekijk de volledige infographic op onze website.

 • De route naar een energieneutraal Doetinchem in 2030

  Doetinchem werkt hard aan de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Daarbij wordt zowel ingezet op het leggen van stevige verbindingen (samenwerking) als op energietransitie (besparing, duurzame warmte en duurzame opwekking).

  Lees verder
 • Duurzaam multifunctioneel clubhuis zonder contributieverhoging

  Dan vraag je je toch af hoe doen ze dat? Want op het Sportpark Zuid staat een gloednieuw duurzaam multifunctioneel clubhuis. Met 1450 leden is DZC’68 één van de grootste sportverenigingen van Doetinchem en omstreken en het ledenaantal groeit nog altijd! Interessant om eens een kijkje te nemen.

  Lees verder
 • Stap over op Achterhoekse energie!

  We willen in 2020 energieneutraal zijn, dus evenveel energie opwekken als verbruiken.
  Je kunt hieraan bijdrage door groene energie uit de Achterhoek te gebruiken. Als leverancier van energie zorgt AGEM er voor dat de lokaal opgewekte energie bij de Achterhoekers en de Achterhoekse organisaties en bedrijven terecht komt. Jij kunt ook overstappen!

  Lees verder
 • PERSBERICHT ECN: Minima kunnen eenvoudig geld besparen op energie

  Lees het vandaag gepubliceerde Persbericht van ECN: Minima kunnen eenvoudig geld besparen op energie.

  Lees verder
 • Oproep aan alle Wehlenaren

  Energiek Wehl

  De Dorpsraad Wehl komt graag in contact met Wehlenaren die zich willen inzetten om duurzame initiatieven in Wehl te ontplooien of zich willen aansluiten bij een energiecoöperatie in de eigen gemeente of één van de buurtgemeenten.

  Lees verder
 • Postcoderoos groot succes

  In Zieuwent hebben de bewoners de handen ineen geslagen en zijn ze samen een postcoderoos gestart. Zonnig Zieuwent wekt sinds juli 2016 jaarlijks ca. 100.000 kWh aan stroom op met 441 panelen via een postcoderoos initiatief bij Pluimveebedrijf Schieven in Zieuwent.

  Lees verder
 • verduurSaam energieloket

  verduurSaam energieloket is het loket waar u terecht kun met al uw vragen over energiebesparing, opwekking van duurzame energie en wooncomfort.

  Lees verder