Ik ben op zoek naar:

FairTrade

 • Doetinchem Fairtrade gemeente - update

  Wat doet Doetinchem als Fairtrade gemeente? Hieronder volgt een korte update van de afgelopen periode:

  6 december 2018 Rabobank Graafschap eerste Fairtrade bank Gemeente Doetinchem
  Op donderdag 6 december heeft Anneke Peerenboom, voorzitter van de Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem het certificaat Fairtrade overhandigt aan Laura Stalp en Roy Evers van Rabobank Graafschap. Met dit certificaat is Rabobank Graafschap de eerste Fairtrade bank van de Gemeente Doetinchem. De bank gebruikt onder ander Fairtrade koffie en thee en de klanten Krijgen daar een Fairtrade chocolaatje bij. Ook in hun kantine worden volop duurzame/fairtrade producten gebruikt.
  Bij evenementen wordt er door Rabobank Graafschap ook gedacht aan Fairtrade, zo hebben de deelnemers aan Helden om de Hoek een Tony's Chocolonely chocoladeletter mee naar huis gekregen, afkomstig van de Wereldwinkel in Doetinchem.
  Bij het beleggen wordt gekeken naar bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

  Lees verder
 • Doetinchem Fairtrade gemeente

  De gemeente Doetinchem is een Fairtrade gemeente. In een Fairtrade gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel. Zo werkt Doetinchem, met ruim 80 andere gemeentes, aan een Fairtrade Nederland. 

  Lees verder
 • Kromme Kieswijzer gelanceerd voor eerlijke banaan

  De Kromme Kieswijzer bevat stellingen over bananenproductie en bananenhandel. Via de Kromme Kieswijzer kun je erachter komen hoeveel eerlijk verhandelde bananen jouw supermarkt verkoopt. De Kromme Kieswijzer is een initiatief van Max Havelaar.

  Lees verder