Ik ben op zoek naar:

Kinderen hebben de toekomst!

Op 18 oktober gingen 92 kinderen van basisscholen Andersz, De Pas en IJzevoorde samen met de gemeente Doetinchem op reis naar een goede morgen. Een goede morgen is een duurzame morgen, waarbij alle energie we gebruiken opgewekt wordt met duurzame energiebronnen. De gemeente heeft samen met haar inwoners de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat is al over twaalf jaar. Hoe ziet onze gemeente er dan uit?

De kinderen gingen op bezoek bij zonnepark De Laarberg waar Rogier alle nieuwsgierige vragen beantwoordde. De Laarberg heeft meer dan 6000 panelen die samen 750 huishoudens van stroom kunnen voorzien.

De volgende stop was windpark Netterden waar de kinderen in een van de windturbines een kijkje mochten nemen. De kinderen rekenden met gemak uit hoeveel energie een windturbine opbrengt. Dit uitstapje was veel leuker dan de rekenlessen op school.

En waarom doen we dit allemaal? Tijdens het spelen van de WE Energygame van de Hanzehogeschool Groningen leerden de kinderen dat je vooral moet samenwerken om een duurzame wereld vorm te geven. En wat is dan duurzame energie? Hoe wek je dat op? En hoe zorg je ervoor dat iedereen er beter van wordt?

Duurzame energie en duurzame energieopwekking zijn belangrijke thema’s voor de gemeente. Op dit platform kan je alles lezen over de laatste duurzame nieuwtjes en ontwikkelingen. Zo gaan we binnenkort ook op reis met inwoners. Lijkt het jou ook leuk om mee te gaan? Stuur dan nu alvast een e-mail naar goedemorgen@doetinchem.nl.

Goedemorgen Doetinchem neemt je mee op reis naar een goede morgen. Ga jij ook mee?