Ik ben op zoek naar:

Burgemeester Boumans: '2019: een jaar vol goede voornemens'

Voor de tweede keer opent burgemeester Mark Boumans op maandag 7 januari in schouwburg Amphion het nieuwe jaar. Een toespraak die wordt omlijst door een gevarieerd programma met huldigingen en muziek. Naar schatting zo'n 30 à 400 genodigden uit alle lagen van de bevolking zijn aanwezig voor de voorstelling, de toespraak en de borrel erna.

Door Bert Vinkenborg

Begonnen wordt met het in het zonnetje te zetten van vier schutterskoningen van Wehl (2), Gaanderen en Nieuw-Wehl. In de woorden van de burgemeester: "Een koninklijk begin."

In zijn toespraak blikt Boumans terug op het afgelopen jaar en de hoogte- en dieptepunten daarvan. Als voorbeelden van hoogtepunten noemde hij de Special Olympics in juni en de promotie van De Graafschap naar de eredivisie. Op cultureel gebied scoorde theater Amphion met het opnieuw binnenhalen van de titel Beste Theater van Nederland over 2017. Het festival BuitenGewoon met als afsluiting de enorme poppen op het plein naast de Catharinakerk. De vondst van de kazemat, een deel van de oude stadswal en -poort, was een onverwacht extraatje dat veel aandacht trok voor de historie van Doetinchem.

Lees verder op Stad Doetinchem.