Ik ben op zoek naar:

Energieopwekking

 • Doetinchem biedt ruimte voor komst zonneparken en windmolens

  Gemeente Doetinchem geeft initiatiefnemers de kans om op geschikte locaties en in samenwerking met omwonenden aan de slag te gaan met de ontwikkeling van zonneparken en windmolens. Nu het beleidskader Duurzame Energieopwekking binnenkort definitief door de raad wordt vastgesteld is er namelijk ruimte gecreëerd om plannen voor grootschalige duurzame energieopwekking in behandeling te nemen. Naar verwachting zullen de eerste projecten snel zichtbaar worden. 

  Lees verder
 • VvE DichtersRijck doet het gewoon zelf

  Zonder subsidie hebben zij ruim 16.500 kg CO2 bespaard in 10 maanden tijd! Dit hebben de 34 bewoners bereikt door het appartementencomplex te verduurzamen met wel 115 zonnepanelen op het dak.

  Lees verder
 • Zonnepanelen op dak Prakticon voor wijkbewoners de Pas en Schöneveld

  Op 2 januari is de definitieve opdracht gegeven tot plaatsing van 476 zonnepanelen op het dak van de praktijkschool Prakticon aan de Spoorstraat in Doetinchem. Eigenaar van de panelen is de Energie Coöperatie Duurzaam Doetinchem u.a. (ECDD) Vorige maand hebben zich 50 buurtbewoners uit de wijken Schöneveld en de Pas aangemeld als lid. De installatie wordt de komende maanden door Tenten Solar uit Lichtenvoorde aangelegd.

  Lees verder
 • Burgemeester Boumans: '2019: een jaar vol goede voornemens'

  Voor de tweede keer opent burgemeester Mark Boumans op maandag 7 januari in schouwburg Amphion het nieuwe jaar. Een toespraak die wordt omlijst door een gevarieerd programma met huldigingen en muziek. Naar schatting zo'n 30 à 400 genodigden uit alle lagen van de bevolking zijn aanwezig voor de voorstelling, de toespraak en de borrel erna.

  Lees verder
 • Concept beleidskader voor Duurzame Energieopwekking

  Waar we nu nog vooral gebruik maken van fossiele brandstoffen, hebben zowel de gemeente als inwoners de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. Om dit mogelijk te maken gaat Doetinchem ruimte bieden voor kleine en grootschalige duurzame energieopwekkingsinitiatieven van derden. Van 10 januari tot en met 20 februari 2019 ligt het concept beleidskader voor Duurzame Energieopwekking voor u ter inzage op het gemeentehuis. (Zie het concept beleidskader in de bijlage)

  Lees verder
 • Kinderen hebben de toekomst!

  Op 18 oktober gingen 92 kinderen van basisscholen Andersz, De Pas en IJzevoorde samen met de gemeente Doetinchem op reis naar een goede morgen. Een goede morgen is een duurzame morgen, waarbij alle energie we gebruiken opgewekt wordt met duurzame energiebronnen. De gemeente heeft samen met haar inwoners de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat is al over twaalf jaar. Hoe ziet onze gemeente er dan uit?

  Lees verder
Archief