Ik ben op zoek naar:

Interview met Audrey van kapsalon Scheerder Intercoiffure

Scheerder Intercoiffure is een familiebedrijf dat al 85 jaar bestaat. Audrey is de derde generatie die leiding geeft aan de kapsalons in Didam en Doetinchem.Audrey is een echte vakvrouw met passie voor haar vak. Daarbij vindt zij duurzaamheid belangrijk in haar bedrijfsvoering. Wij hebben haar een paar vragen gesteld over haar duurzame bedrijfsvoering.

Welke duurzame producten gebruik je?
Ik heb twee lijnen met duurzame producten. Dit zijn shampoos, conditioners en hoofdhuidactieve producten. Eén productlijn neem ik af van een Italiaans bedrijf met een duurzame bedrijfsvoering. Dit bedrijf werkt met een zero impact filosofie om zo min mogelijk schade te brengen aan milieu en omgeving. Ze gebruiken o.a. gerecycled plastic voor hun verpakkingen, hergebruiken het afvalwater en hebben zonnepanelen op de fabrieken.

Het verwerken van natuurlijke ingrediënten in hun producten zorgt voor een veilige en zachte behandeling van het haar. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van kleinschalige boerenondernemingen, die een bijzonder product verbouwen. Denk aan vergeten groenterassen die daardoor behouden blijven voor het nageslacht.

Onze andere productlijn die uit natuurlijke ingrediënten bestaat, richt zich op het gebruik van etherische oliën. Dit maakt de behandeling van diverse hoofdhuidproblemen mogelijk. Mooie ingrediënten komen uit mooie grondstoffen. Zo kopen ze bijvoorbeeld de karité-olie en -boter fairtrade en kleinschalig in. Daarmee dragen ze bij aan de werkomstandigheden ter plaatse en bewaren ze de kwaliteit van het product.

Mooie producten zijn niet alleen goed voor mens en milieu, maar ook nog eens veel beter voor mijn klanten. De huid raakt namelijk niet geïrriteerd en het haar voelt natuurlijk en gezond aan.

Op welke manieren ben je nog meer duurzaam bezig?
Binnenkort worden alle lampen vervangen door ledlampen. Dat vind ik wel spannend, want de kleur van de verlichting is belangrijk in een kapsalon. Als iemand zijn haar is geverfd dan moet je wel de juiste kleur kunnen zien. We maken gebruik van speciale handdoeken die minder snel slijten en minder lang in de droger hoeven. En we schenken fairtrade koffie. Ik zou nog wel meer aan afvalscheiding willen doen en de energiecontracten nog eens onder de loep willen nemen.

Wat vinden je klanten van jouw duurzame bedrijfsvoering?
Mijn klanten zijn hier over het algemeen heel enthousiast over. Je merkt dat mensen tegenwoordig beter geïnformeerd zijn over wat ze eten en aan cosmetica gebruiken. Je hoeft ook niet meteen bergen te verzetten, maar de bewustwording groeit. En daarmee de impact die we hebben.

Wat zou je andere bedrijven mee willen geven?
Kijk eens bewust naar je eigen bedrijf en start met kleine veranderingen. Dat is het begin van de groei naar een betere wereld!

Kijk voor meer informatie op Kapsalon Scheerder Intercoiffure